A place for all things Radio Controlled
 
HomeFAQSearchRegisterLog in
Come sign up on the new forum ----- www.myrcguide.com

Share | 
 

 Spectrum/Blade 400 Rebind Problem

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sjflyer1

avatar


PostSubject: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 2:21 pm

I did create a noob dilemma, maybe you guys have an idea on fix. I bound my HBK2 to the Spectrum Tx. But in my haste, I bound to model 1 or replaced the Blade 400. I rebound the Blade and went back to factory settings which I thought would bring it back to "out of the box settings" and flyable. However after powered up and gyro initialized the elev. is no where close to centered. Even sub trim has to go 100% to bring swash close to level. Ail is also way off. So before I start making adj on the linkage to lvl swash, any thoughts/suggestions? All settings are back to Factory and she was very flyable/lvl swash and shouldn't need such drastic linkage adjustments (?)
Back to top Go down
Nuttcaze
Admin
avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 3:53 pm

oh man that sucks, now you will need to go through and re-set up everything to make it fly properly. orange1
Back to top Go down
sjflyer1

avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 5:07 pm

ALL day long. I can have lvl swash, BUT my AIL, Elev and pitch servos are all reversed to correct stick control. Switch any or all servos and they just crank out 100%. I also realized after going back to the HBK2 that I have the same problem with it's settings, both models, same problem
Back to top Go down
Fatdaddy

avatar


PostSubject: spektrum   Sat May 02, 2009 5:37 pm

If /when you get to the point you wanna to throw it out the window, just call the spektrum people at Horizon Hobby. The number is on the back of the book. Anytime I've set stuff up and had the kind of problems you got,which is always!! servos going in the wrong direction and backwards all over the place and I mean wacked!!! I just call them and BAM less than 5 min. and its fixed. Ask for Chris, he is the best!!! Go right to the source!!!!
It works for me and it saves sooooo much time and hair pulling.
Back to top Go down
Nuttcaze
Admin
avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 7:05 pm

sjflyer1 wrote:
ALL day long. I can have lvl swash, BUT my AIL, Elev and pitch servos are all reversed to correct stick control. Switch any or all servos and they just crank out 100%. I also realized after going back to the HBK2 that I have the same problem with it's settings, both models, same problem


You will have to go into your Tx setting and change it. When bind a new Rx over an existing model it erases all previous settings it had for the old Rx. I'm not sure what settings you used to set it back to but If you just re-bound the Blade Rx back to the original spot, then you will still have to go through the enitre set up process again. Because from the sounds of it your Tx setting are on default.
Back to top Go down
Prel

avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 7:23 pm

This link would be a good place to start. No idea if this guy has any idea at all but got to give him some points for knowing how to use a vid.

http://mysite.verizon.net/bizwptdb/id32.html

orange71

Only joking. Any advice from Nuttcaze is going to be good.

Darrel
Back to top Go down
Nuttcaze
Admin
avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat May 02, 2009 7:31 pm

laughing013 laughing013
Back to top Go down
sjflyer1

avatar


PostSubject: U THE MAN NUTTCAZE!!!!!! SUCCESS!!!!!!!!!!!!!!!!!   Sat May 02, 2009 8:19 pm

YUP, It was all in my Swash mix, had to go neg on all 3. Watched about every DX6i set up vid out there 'cept yours. They all show you how to set up, but only yours goes beyond and offers what to do in different situations. Us noob's would be lost without you, THANKYOU!
Back to top Go down
Nuttcaze
Admin
avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Mon May 04, 2009 4:27 pm

cool, thanks, I try to make all my vids basic and easy to understand because I get confused very easily so simple is better, lol. orange49
Back to top Go down
pevr

avatar


PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   Sat Oct 17, 2009 7:52 pm

Spektrum has the best service. I had a problem with one of my trim knobs (broke) I asked the dealer in Holland to send me a new one. Impossible was there awnser. I had to send in the whole TX. Than I contacted Spektrum in the USA. They sended me 2 knobs for free. No charge and no shipping coasts. Thats service. :bigthumb: :clap:
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Spectrum/Blade 400 Rebind Problem   

Back to top Go down
 
Spectrum/Blade 400 Rebind Problem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Spectrum Revisited Live CD?
» Brian Blade Blue Note
» Brian Blade singing
» LP intl ls Spectrum Disco: NYC 15.03.1994
» Spectrum 40 in Santa Cruz

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
RC Guides Forums :: RC Helicopters :: 6ch Collective Pitch Helicopters-
Jump to: